Spread the love

Bilo da Vam je potrebno transkribovanje sudkih procesa, saslušanja ili radio emisije - na pravom ste mestu!

Kvalitetna usluga transkripcije nikada nije bila povoljnija i dostupnija.

Transkribovanje

Koji materijal je podesan za transkribovanje?

Najjednostavnije rečeno - transkribujemo SVE što proizvodi zvuk!

Nudimo usluge transkripcije za sledeće materijale i jezike:

 • sudski procesi/zapisnici/sastanci/saslušanja,
 • seminari/webinari/emisije/govori/predavanja
 • intervjui/diktirane beleške i instrukcije,
 • reklame/venčanja (da, i to J)/filmovi
 • Transkripcija materijala na svim značajnijim svetskim jezima.
Cene i formiranje cene za usluge transkripcije

Cena za usluge transkripcije umnogome zavisi od četiri faktora:

 • kvalitet audio/video snimka
 • broj govornika
 • hitnost transkripcije
 • jezika audia/videa

Pa iako se u IT Olympu trudimo da držimo naše cene konkurentnim i istim bez obzira na prirodu materijala, jasno je da sva četiri navedena faktora zahtevaju dodatni trud i vreme.

Iz tog razloga Vam nudimo cenu za osnovnu transkripciju (što je i najčešći slučaj) od $0.7 po audio/video minuti, gde osnovna usluga transkripcije podrazumeva:

 • 1-3 sagovornika
 • Kvalitet audio/video zvuka – dobar ili odličan
 • Rok za dostavu transkripcije - do 72 sata od preuzimanja
 • Transkripcija na srpskom ili engleskom jeziku

Ukoliko je Vaš materijal zahtevniji, odnosno – izlazi iz okvira osnovne transkripcije, na osnovnu cenu se dodaje 25% za svaki od gore navedenih otežavajućih faktora. Što se tiče jezika transkripcije, IT Olymp Vam nudi transkribovanje na bilo kojem važnijem svetskom jeziku. Međutim, s obzirom na to da svaki jezik podrazumeva i učešće dodatnih saradnika, jezik transkripcije je iz tog razloga ubrojan među četiri otežavajuća faktora. Engleski i srpski jezik su obuhvaćeni osnovnom uslugom transkripcije.

Na ovaj način, i sami možete proceniti cenu naše usluge.

Šta možete očekivati

Takođe, nije svima uvek potrebno doslovno transkribovanje. Doslovno transkribovanje podrazumeva i sve uzdahe, uzrečice, nepravilno izgovorene reči i rečenice, itd. Ukoliko planirate da objavite tekts transkripcije u novinama ili na Vašem sajtu/blogu, možete zahtevati poboljšani tekst transkripcije (gde će biti uklonjene uzrečice i repetitivne reči, nepravilne reči i rečenice, gramatika, itd.)

Bilo da Vam je potrebna doslovna transkripcija ili poboljšani tekst transkripcije, IT Olymp tim vodi računa da svaki tekst bude temeljno proveren i lektorisan. Ova usluga je, naravno, uključena u cenu i ne naplaćuje se dodatno, a Vi ćete dobiti čak do 99% tačnog teksta.

Privatnost podataka

Osim što garantujemo privatnost podataka svih naših klijenata, što uključuje sva vlastita imena, lične podatke, imena kompanija, proizvoda, itd., veoma smo svesni potrebe zaštite autorskih prava, naročito neobjavljenih materijala (intervjui/seminari/filmovi) ili poverljivih materijala, kao što su saslušanja, sudski procesi, i slično.

U IT Olympu neprekidno radimo na razvijanju novih načina zaštite podataka klijenata; iz tog razloga, poverljive materijale NIKADA ne otkrivamo u celini čak ni svojim iskusnim i pouzdanim transkripcionistima: poverljiv materijal se razdeli na više delova i više osoba, te niko zapravo nema potpunu sliku o sadržaju, niti može na bilo koji način da ga ugrozi.

Da bi ste unajmili usluge IT Olymp tima, kontaktirajte nas na: 063/895 22 87 ili posetite naš profil na freelancer.com, elance.com ili upwork.com .

Vaš audio/video materijal je siguran sa nama.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail