Horrible Histories – TV serija

Spread the love

Nekada davno na domaćoj televiziji postojao je kvalitetan televizijski program. Emisije poput neprevaziđenog Opstanka, Kockice i sličnih obrazovnih i zabavnih emisija. U moru lošeg, senzacionalistčkog TV programa koji vređaju ukus gledalaca, pre nekoliko godina se pojavila britanska emisija za decu na temu istorije.

Horrible Histories

Horrible Histories je zasnovana na seriji knjiga britanskog autora Terry Deary-ja sa pomalo neobičnim pogledom na istoriju. Serija se bavi nekim događajima iz istorije, detaljima iz života slavnih istorijskih ličnosti, ali pominje i neke manje poznate ili nepravedno zaboravljene osobe koje su ostavile trag u društvu. Naričito je zanimljiv njihov osvrt na svakodnevni život ljudi tokom različitih epoha, često prikazan sa dozom humora ali i groteske.

Horrible Histories 2

TV serija je težila da poveća interesovanje za istoriju, pre svega kod dece. Njenoj popularnosti  doprineli su sjajna glumačka ekipa i komični skečevi u stilu Monty Python ekipe. Nakon dobrog prijema kod publike ali i kritike urađena je i verzija za odrasle sa Stephen Fry-om u ulozi voditelja koji je zamenio dotadašnjeg naratora – krpenu lutku-pacova po imenu Ratus Ratus.

Nadam se da će vas naredni inserti iz serije podstaći na dalje gledanje. Možete nam poslati i vaše predloge za nekih serija koje nisu bile toliko medijski zastupljene, ali svakako su vredne vašeg vremena.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ostavite odgovor